Starši nedvomno igrajo pomembno vlogo pri razvoju otroka v športu, kar pa seveda posledično vpliva na celovit razvoj in življenje otroka. Pravilno usmerjen otrok lahko skozi šport pridobi discipliniranost, vztrajnost, natančnost, samozaupanje, potrpežljivost, strpnost, zdravo tekmovalnost in usmerjenost k ciljem. Otroci se skozi šport učijo učinkovito reševati probleme, odgovornega ravnanja, prilagajanja, sodelovanja, hierarhije in morale ter tudi soočanje z neuspehom, ki je pač sestavni del vsakega športa.

Pomembno je, da starši odigrajo pozitivno vlogo v tem procesu, da so v spodbudo in podporo otroku. Njihov vključenost v šport mora biti ravno pravšnja. Ena najpogostejših napak staršev je prevelika ali premajhna vpletenost. Pogosto so problem tudi previsoka pričakovanja staršev po uspehu, preveliki rezultatski pritiski, ipd. Otrok po slabem nastopu potrebuje starševsko podporo, toplino, pozornost in nadaljnje zaupanje, saj mu to okrepi samozavest in pozitivne miselne sheme. Odnos starše do otroka mora biti po vsaki tekmi enak, ne glede na rezultat.

Starši in tenis

Kaj morajo starši vedeti o razvoju svojega otroka v tenisu?

V tej rubriki bomo v bodoče objavljali raznorazne članke, ki bodo namenjeni predvsem staršem in njihovi vlogi pri razvoju otroka športnika. Bodimo iskreni, starši v tej vlogi pogosto delamo velike napake, včasih nepopravljive in se moramo prav zato veliko učiti, tako kot naši otroci na treningih!

Teniški klub Spin Medvode
Medvode, Slovenija
Za rezervacije in informacije
pokličite na 031/505-453