V Portorožu je v sklopu ATP Challenger turnirja Tilia Slovenia Open (8.8. – 15.8.2015) potekal pravi festival tenisa, saj so se tekmovalci pomerili skoraj v vseh starostih kategorijah. V njih je nastopilo tudi veliko naših tekmovalcev, ki so dosegli kar nekaj lepih uspehov.

Pri najmlajših se je v kategoriji mini tenisa Andraž Rozman prebil iz skupine v nadaljnje tekmovanje, kjer pa je v četrtfinalu moral premoč priznati kasnejšemu zmagovalcu.

V kategoriji do 11 let smo imeli v ognju več tekmovalcev in na koncu tudi več uspehov. Pri fantih se je Job Japelj uvrstil v polfinale ter tako zasedel 3.-4. mesto, uspeh pa je z uvrstitvijo v četrtfinale dopolnil Vanja Joksović.

job-portorož

Pri puncah pa je po rahlo slabšem začetku turnirja svoje igre odlično stopnjevala Sara Dolenc, ki je postala zmagovalka tolažilnega turnirja. V tem delu turnirja je najprej s 6:0 premagala Hano Glavič, potem pa je bila s 4:2 boljša še od Lane Egart. Čestitke za zmago Sara!

sara-zmaga-porotrož

V kategoriji do 12 let je Meta Marenk v A turnirju prišla vse do finala in zasedla 2. mesto. Odločilno zmago je dosegla v četrtfinalu, kjer je s 7:5 4:6 6:3 premagala Anniko Planinšek. V finale se je nato zaradi poškodbe nasprotnice uvrstila brez boja, kjer pa so ji žal rahlo pošle moči. Bravo Meta za 2. mesto!

meta-2.mesto

V B turnirju deklet do 12 let sta v četrtfinalu nastopili Monika Kavčič in Sara Dolenc.

Prav tako v kategoriji do 12 let so se fantje, Taj Dolenc, Vanja Joksović in Job Japelj, iz kvalifikacij uvrstili v glavni turnir, kjer so potem izgubili z močnimi nasprotniki v 1. kolu. V osmino finala se je uvrstil Mario Španić, ki je v 1. kolu gladko premagal na lestvici višje uvrščenega igralca iz Maribora Kirbiša.

V kategoriji do 16 let sta nastopila Žan Breznikar in Primož Đuričič Žibert. Žan je žal izgubil že v kvalifikacijah. Primož je v prvem kolu po dobri igri zmagal, v osmini finala pa je moral premoč priznati Tekavcu.

Poleg tekmovanja so si imeli otroci možnost ogledati profesionalni ATP turnir in se slikati z najboljšim Slovencem na tem turnirju Gregom Žemljo.

mario-grega

Teniški klub Spin Medvode
Medvode, Slovenija
Za rezervacije in informacije
pokličite na 031/505-453