Program dela

Teniško šolo obiskujejo otroci skozi celo leto. Pozimi v novi teniški dvorani ali na pokritem hard court igrišču z ogrevanim balonom, poleti na treh zunanjih peščenih igriščih.

Otroci začetniki do 8. leta starosti začnejo na igriščih za mini tenis. Po določenem obdobju napredujejo v midi tenis in ko osvojijo določena znanja, so fizično močnejši, preidejo na velika igrišča.

Ko otroci preidejo na velika igrišča, se lahko odločijo za rekreativno ali bolj tekmovalno teniško treniranje. Temu primerni so tudi programi, število otrok v skupinah in količina treningov.

Teniška šola je namenjena:

  • razvijanju otrokovih motoričnih sposobnosti,
  • spoznavanju teniške igre,
  • učenju osnovnih udarcev,
  • druženju z vrstniki
  • ter spoznavanju drugih športov.

Začetni program poteka 2-krat 1 uro ali 2-krat 1 uro in pol tedensko. Na voljo so še drugi programi, z različnim obsegom ur.

Tekmovanja

Tudi otroci v teniški šoli se že kmalu začnejo udeleževati raznoraznih tekmovanj. Tekmovanja so v prvi vrsti namenjena druženju z vrstniki, koristnemu preživljanju prostega časa, seveda pa tudi nabiranju teniških izkušenj in primerjavi z vrstniki. Poudarjamo, da pri tej starosti rezultat ni primarni dejavnik, katerega bi zasledoval trenerski team. Še posebej na mini tenisu se otroci šele seznanjajo s pravili teniške igre, obnašanjem na igrišču, ipd.

Z otroki se sicer udeležimo nekaj lokalnih klubskih turnirjev za otroke (turnir v Medvodah, Grosuplje, Šenčur, idr.). Gre za turnirje v lastni organizaciji ali organizaciji prijateljskih klubov. Načeloma so to manj  tekmovalni turnirji, kjer je še posebej poudarjeno, da se imajo otroci čim lepše. Rezultat ni v ospredju. Pogosto otroci prejmejo številne praktične nagrade in jim skratka ti turnirji običajno ostanejo v lepem spominu še dolgo časa.

Z nekaterimi boljšimi tekmovalci v klubu pa se nekajkrat letno tudi že udeležimo tekmovanj v organizaciji Teniške zveze Slovenije (TZS). TZS organizira tekmovanja štirih jakostnih kategorijah:

  • Mini tenis (5-8 let): igra se z mehkimi žogicami na igrišču velikosti 12,80 x 4,11 m, kar je nekoliko podaljšana polovica servisnega polja. Mreža je visoka 0,80 m, kar je nižje kot običajna teniška mreža.
  • Midi tenis (8-10 let): igra se z midi žogicami na igrišču velikosti 18,00 x 8,23 m, kar je nekoliko podaljšana polovica servisnega polja. Mreža je visoka 0,80 m, kar je nižje kot običajna teniška mreža.
  • Tenis do 10 let: igra se z midi žogicami na celem igrišču in na normalno visoki mreži. Prvi servis se običajno že servira zgoraj, medtem ko je za drugi servis še vedno dovoljen spodnji udarec.
  • Tenis do 11 let: igra se s pravimi žogicami na celem igrišču in na normalno visoki mreži. Tenis na tem nivoju je pri najboljših že zelo podoben vrhunskemu tenisu, kot ga lahko vidimo po televiziji.

Turnirji TZS potekajo po celotni Sloveniji in običajno potekajo v sobot in nedeljo. Odvisno od števila prijavljenih otrok opravijo tudi razpored igranj po posameznih dnevih. Aktualne koledar tekmovanj TZS vam je na voljo tukaj.

Teniški klub Spin Medvode
Medvode, Slovenija
Za rezervacije in informacije
pokličite na 031/505-453